Tarta cu prune

de ionela2682 in Prajituri, 6 Oct 2010 | 7219 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul prunelor cum sa le folosesc decat intr-o tarta...!

 

INGREDIENTE

  • 1 masura iaurt,
  • 2 masuri untura,
  • 1 ou,
  • drojdie cat o nuca,
  • sare,
  • faina cat cuprinde,
  • 3-4 lg de zahar,
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Din untura,iaurt,ou,drojdie si sare se face un aluat potrivit de tare

-se intinde o foaie subtire ,cam 0,5 cm,dupa care cu ajutorul sucitorului se asaza frumos in tava, se inteapa cu furculita si se incepe asezarea prunelor,spalate i taiate in sferturi

-dupa ce am acoperit toata tarta cu prune presaram zahar ( cantitatea de zahar este in functie de cat de dulce dorim sa ne iasa tarta)

-formam niste snurulete din aluat si le repartizam pe intreaga tarta

-dam la cuptor pana se rumeneste frumos,iar cand s-a racit pudram cu zahar

P.S:am folosit drept masura 1 pahar de 150 ml pentru o tava de tarta de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

07.10.2010, 02:30

super buna trebuie sa fie 5f

La Ancuta 1

07.10.2010, 11:41

vreau si eu o bucatica

Corinuta 1

07.10.2010, 13:07

yamii! 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble